Turun Sanomat 15.7.2017

”Rehellisessä ja tietoisessa puskateatterihengessä Suomen 100-vuotistaivalta juhlistava Maailma Suomen Kartalle on nasevasti ajateltu ja ammattimaisesti toteutettu – ei ihme, että ensi-iltayleisö eläytyy esitykseen täysillä ja repeää tuon tuostakin makoisaan nauruun.

Kehysidea, joka kytkee vaihtoehtoiset totuudet maailman historiasta Mattelmäkeen, toimii kekseliäästi sketsejä koossa pitävänä rakenteena. Esityksessä selviää muun muassa, mistä keksit ovat alunperin lähtöisin, kuka ensimmäisenä keksi giljotiinin, miksi idän ja lännen kirkko tosiasiassa erosivat ja miten Rauha solmitaan.

Hupaisassa hahmokavalkadissa vilahtelee tukuittain historian merkkihenkilöitä, perinteisiä kansanihmisiä kuin myös tuttuja hahmoja Mattelmäen kesäteatterin menneiltä kesiltä. Huumoria syntyy muun muassa eri aikakausilla leikittelystä, sanaleikeistä, kirjaimellisuuksista, intertekstuaalisista viittauksista sekä itseironiasta.

Erityisen arvostettavaa ja sympaattista Teatteri Terveen Tytön esityksessä on se, että kolmehenkisen työryhmän luovuudesta ja ammattiosaamisesta on syntynyt katsojan hoksottimia ja huumorintajua kutkuttava kokonaisuus ilman mittavia henkilö- ja materiaaliresursseja – seikka, josta itse esityksessäkin monasti vitsaillaan.

Kati Urho, Laura Hurme ja Emmi Lovén tekevät tarkkaa, ilmeikästä ja energistä työtä. Ja vaikka asialla ovatkin kokeneet konkarit, työskentelystä ei välity pisaraakaan rutinoitumisen ja leipääntymisen sivumakua. Hurmeen säveltämät ja sanoittamat nokkelat biisit antavat rivakkarytmiselle kokonaisuudelle runsauden tuntua. Ja mikä parasta, kaikki kolme esiintyjää hallitsevat hyvin ilmeikkään teatterilaulun.

Esitys on upotettu luontevasti Mattelmäen Rälssitilan puistomaiseen miljööseen. Näyttämölle viritelty vaaterekki sekä kannattelee kirpparihenkisiä rooliasuja että toimii käytännöllisenä serminä pikaisten asujenvaihtojen aikana. Huokeat peruukit ja parrat antavat visuaaliselle ilmeelle koomista lisämaustetta.”

Anniina Karhu

Mainokset

~ Kirjoittanut tervetytto : elokuu 5, 2017.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: